Chifteluțe marinate cu sos de roșii provenҫale

Ingrediente pentru10porțiiporțieportions:

  • 140g

    Sos de roșii Provenҫale Kralex

  • 1000ml

    Apă

  • 1000g

    Carne tocată de porc

  • 3

    Ouă

  • 300g

    Ceapă

  • 150g

    Morcov

  • 200g

    Pâine

  • 300ml

    Lapte

  • 500g

    Cartofi

  • 30g

    Usturoi

  • 50g

    Mărar

  • 50g

    Pătrunjel

  • 200g

    Făină

  • 10g

    Sare

  • 2g

    Piper

  • 500ml

    Ulei

Mod de preparare

Legumele se curăță și se spală. Carnea tocată se amestecă cu ouăle, ceapa tăiată mărunt, morcovul ras, cartoful ras și stors, pâinea înmuiată și stoarsă, mărarul tocat, usturoiul ras, sare și piper. Se formează sfere care se trec prin făină și se prăjesc în ulei. Separat, aducem la fierbere 1, 2 litri de apă, adăugam 140 g de Sos de Roșii Provenҫale Kralex și omogenizăm amestecând cu un tel pentru aproximativ 3 minute. Se adaugă chifteluțele peste sos și se mai fierb împreună 5 minute la foc lent. Se servesc cu pătrunjel verde tocat.