Ingrediente pentru10porțiiporțieportions:
- 140g
Sos de roșii Provenҫale Kralex
- 1000ml
Apă
- 1000g
Carne tocată de porc
- 3
Ouă
- 300g
Ceapă
- 150g
Morcov
- 200g
Pâine
- 300ml
Lapte
- 500g
Cartofi
- 30g
Usturoi
- 50g
Mărar
- 50g
Pătrunjel
- 200g
Făină
- 10g
Sare
- 2g
Piper
- 500ml
Ulei
Mod de preparare
Legumele se curăță și se spală. Carnea tocată se amestecă cu ouăle, ceapa tăiată mărunt, morcovul ras, cartoful ras și stors, pâinea înmuiată și stoarsă, mărarul tocat, usturoiul ras, sare și piper. Se formează sfere care se trec prin făină și se prăjesc în ulei. Separat, aducem la fierbere 1, 2 litri de apă, adăugam 140 g de Sos de Roșii Provenҫale Kralex și omogenizăm amestecând cu un tel pentru aproximativ 3 minute. Se adaugă chifteluțele peste sos și se mai fierb împreună 5 minute la foc lent. Se servesc cu pătrunjel verde tocat.